torsdag 30 augusti 2012

Mega stor book haul!

Book Haul - 27 böcker! 

 

Äntligen är jag tillbaka! Jag har varit oroligt trött och bara helt slut efter en Matematik tenta (jag gillar INTE matte...) men jag var tvungen att plugga över sommaren, aldrig kul och efter att ha äntligen gjort den så kände jag mig helt slut och har inte haft mycket ork eller insperation att uppdatera, fören nu! Jag klarade tentan (WOOOOHOOO) och jag fyllde år i tisdags, 26 år.. herregud vad man börjar bli gammal. ;P Har hunnit läsa fem böcker sedan min förra uppdatering och jag har också köpt en hel del böcker, men detta är böcker för både Juli och Augusti, och jag har fått en del i present och köpt vissa på loppis! Så låt oss gå direkt till denna stora stora book haul! 
 Fick denna fina bakbok av min syster, underbara amerikanska recept från ett känt bageri i New York och boken är dessutom så vacker!



Över till dessa böcker sen, som jag fick på min födelsedag. 
  • Spark - Amy Kathleen Ryan (Andra boken efter Glow som kommer nedan) 
  • The Great Gatsby - F.Scott Fitzgerald (älskar omslaget, det är så 20-tal!)
  • Fifty Shades of Grey - EL James (jag vet jag vet.. men jag ville läsa den och se vad jag tycker själv)
  • Anna Dressed in Blood - Kendare Blake 
  • The Emerald Atlas - John Stephens 
  • Between the lines - Jodi Picoult (oroligt fina illustrationer i den!) 



Så gjorde jag ett litet besök i Stockholm med min syster och hennes pojkvän, och var i gamla stan och SF bookstore och köpte några jag verkligen ville ha! 
  •  Hex hall - Rachel Hawkins 
  • The Body Finder - Kimberly Derting 
  • Fateful - Claudia Gray (en av de fem böcker jag har läst sen sist jag uppdatadera. Varulvar på Titanic, haha, den bra men inte den bästa. Om ni vill ha en recension, säg till!)


Så kommer då min stoooora Amazon beställning, min första jag gjort från dom, 12 böcker! 
  • Starcrossed - Josephine Angelini 
  • Dreamless - Josephine Angelini (kunde inte motstå dessa, har hört att de var bra och de var billiga!) 
  • The Ironking - Julie Kagawa (har velat ha denna länge, och den var billig och jag vet att antingen så verkar folk älska den eller hata, så får se vad jag tycker. Blev överraskad för jag inte fick bokryggen som är fin grön/turkos, utan typ en annan men texten är helt glittrig, så det gjorde de lite bättre) 
  • Glow - Amy Kathleen Ryan (ser fram emot denna, liksom dess uppföljare Spark!) 
  • Unravelling - Elizabeth Norris (verkar spännande!) 
  •  The Fault in our Stars - John Green (alla har läst den och älskat den, var ett måste!) 
  • Deadly Hemlock - Kathleen Peacock (jag var så förvirrad först. För den amerikanska orginaliet heter bara Hemlock, och denna brittiska version som inte alls är lika snyggt heter Deadly Hemlock, varför?!) 
  • Sweet Evil - Wendy Higgins 
  • The Immortal rules - Julie Kagawa (ännu en bok som alla har läst, som bara är ett måste, ska börja snart!)


  •  Paper Towns - John Green (denna är inte från amazon utan från The English Bookshop) 
  • Looking for Alaska - John Green (har även läst denna, vilket är också ifrån The English Bookshop. Om någon är intereserad av att läsa en recension, lämna en kommentar!) 
  • The Land of Stories, the Wishing Spell - Chris Colfer (OMG! Jag läste denna och förälskade mig i den, så otroligt söt och kul, älskar omslaget och älskar historien och bilderna i boken, allt vara bra hur bra som helst. Om ni vill ha en bättre recension, säg till!)
  • Perfect Chemistry - Simone Elkeles (har också läst denna, den var väldigt bra, men inte topp betyg. Även här, säg till om ni vill ha en recension!)


 Dessa tre köpte jag lite bara för att, haha. De två första är från loppis och den tredje var otroligt dyr på akademibokhandeln, men jag köpte den i alla fall, haha. 
  • The Help - Kathryn Stockett (älskar filmen, måste läste den snart!) 
  • Bad girls - Alex McAulay (hittade den, har aldrig hört om den, men den verkar väldigt bra. Handlar om ett bootcamp för flickor som har hamnat snett, och de störtar i djungeln eller nått och får sedan lära sig att överleva tillsammans..) 
  • 172 hours on the moon - John Harstad (verkar creepy, men intressant, nån som har läst den?)

Och här har vi alla minus födelsedags böckerna. Blev ju en hel del.. Woops.. 
Vill verkligen ha en del nya böcker som jag bara måste läsa för att läsa hur de går.. så de kanske kommer en andra bokhaul snart.. får se. Spenderade nyss nästan 2000 på skolböcker.. inte ALLS lika kul. =(
Säg till vilka av böckerna, läsa eller olästa, ni vill läsa en recension om! Förutom dessa böcker har jag ocksål läst The Night Circus - Erin Morgenstern, som var med i en annan bokhaul, så om ni vill ha en recensionen av den istället så säg till. Skulle vara kul och veta vilka som intresserar eller inte! Kom precis på att jag glömde en bok av någon anledning, den är med i bokhögen i mitten på sista bildern, det är nya boken Pushing the Limits - Katie McGarry! Har ingen aning om hur jag kunde ha missat den! I alla fall, det var alla böcker, haha.

fredag 10 augusti 2012

Nellys bokväns paket.

Bokväns paket #1!

Kanske som några av er vet så har Nelly och jag över på Nellons bokblogg, blivit bokvänner. Med det menas att vi skickar böcker till varandra, ingen av oss vet vilken bok det är, vi har dock innan kommit överens om ett tema och gett varandra ledtrådar, så vi kan gissa innan vi öppnar paketet när vi går det. Nelly fick mitt tidigare i veckan, och jag hoppas hon gillar boken jag gav henne. Jag hade tänkt att göra en video precis som Nelly, men min dator har den värsta uslaste micken, så man hör typ inget av jag säger. Måste skaffa bättre grejer, så nästa gång hoppas jag på att jag kan göra en video! Men för denna gång får ni nöja er med bilder. MEN jag bröt inte emot några 'regler' och gissade faktiskt först, haha. JAG LOVAR! 

Jag hade fått denna ledtråd av Nelly: "En bok med mestadels grönt omslag som jag tycker för tankarna till en viss film med ett känt namn i titeln." Vi hade kommit överens om att boken skulle vara en contemporary YA bok. Först hade jag ingen som helst aning, jag tror jag är en riktigt dålig gissare.. haha. Men sedan tänkte jag grönt omslag... hmm.. jag har sett några gröna omslag på sistone, kanske nån Sara Dessen bok, fast jag vet inte alla titlar på hennes böcker. Sedan tänkte jag på den där amerikansk fotbolls boken, den är ganske grön, men hade ingen aning om vad hon menade med att titeln och en film.. Så jag hade bara små aningar, det kunde vara vilken bok som helst. Men sedan öppnade jag... och... truuuumvirrvel......







detta var vad jag fann.... TAAAAADAAAA! 
 Oh my god, Catching Jordan! Jag blev såååå glad, det var den boken jag hade tänkt på, fast inte riktigt trött att det verkligen var den. Och sedan om någon undrar varför Across the Universe är bredvid den boken, så är det för att vi också gjorde ett bokbyte. Jag fick den och hon fick en av mina böcker, denna var jätte fin, Nelly! Jag ser fram emot att läsa båda, vill börja nu med en gång, men har prov att plugga till, men nästa vecka efter tisdag, då ska jag börja! 

Tack så mycket Nelly, älskar boken jag fick och ser fram emot nästa bokväns tema och paket!

torsdag 2 augusti 2012

Recension: Lola and the Boy Next Door.


 Lola and the Boy next Door


Titel: Lola and the Boy Next Door.
Författare: Stephanie Perkins. 
Språk: Engelska.
Genre: YA, contemporary, kärleksroman
Antal sidor: 338.
Påbörjade/Avslutade: 28/7-1/8 2012.

Handling: Boken handlar om Lola som bor i San Fransisco, Castro som är gay-centerat bostadsområde där. Hon bor med sina föräldrar som är två män, Andy och Nathan. Hon har, enligt sig själv världens bästa pojkvän, Max, även om hennes föräldrar inte gillar honom. I huset bredvid flyttar familjen Bell in, som har bott där ett antal gånger förut och som Lola är inte är glad att se. Först och främst för att hon var otroligt kär i grannkillen Cricket, men nu är hon helt över honom, eller? Boken handlar främst om Lola, hennes värld och hur man aldrig riktigt glömmer den där första kärleken.
 

Karaktärer: Bokens huvudkaraktär är såklart Lola (som jag hela tiden ville kalla Dora.. fråga mig inte varför.. Jag är inte ett stort fan av 'Dora the explorer', haha) som i min ögon är för det mesta helt underbar. Hon har en helt udda stil, gillar att klä upp sig i olika kostymer varje dag och bära peruker. Hon gillar att vara annorlunda och bryr sig inte om att andra inte tycker om det, eller ja hon brottas en del med det i boken senare. Ibland tyckte jag dock att hon va en aning irriterande, vet inte varför direkt. Sedan har vi Cricket, först och främst... WTF is up with that name?! Jag kunde bara tänka på Benjamin Syrsa. Men om man bortser från namet, var han helt klar en bra karaktär, lite nördig, lite cool med sina armband och ja helt okej. Men inte en sån kille som jag skulle välja kanske.. Jag älskade Lolas föräldrar dock, så underbart att hon har två homosexuella män som hennes föräldrar. Bara älskade det och dom var lite väl strikta.. men roligt att läsa om tillfällen då dom var.
 

Form: Boken har ett lätt läst språk och man vill läsa mer och veta vad som ska hända. Men den är inte lika bra som Stephanie Perkins förra bok, Anna and the French Kiss, den var otroligt bra.. denna saknade något av känslan som man fick då man läsa hennes första bok. Jag tyckte även att ibland blev man lite förvirrad av Lola, men kan bero på att jag var sjuk då jag läste boken så kanske var lite halft borta ibland, haha. ;P  
Budskap: Jag tycker att ett bra budskap är viktigt med en bok, vilken bok som helst faktiskt och jag försöka alltid tänka på det lite smått. Efter en del litteraturkurser så har jag blivit lite smått förälskad i att analysera böcker, men oftast går det bättre med äldre verk som klassiker när det kommer till det. Men med denna bok tror jag Stephanie Perkins ville få fram att man får vara hur man vill, och att man ska vara sig själv och inte låta andra tycka och tänka för mycket och låta det ta över. Men den handlar ju också om kärlek, att inte ge upp och att ibland är inte kärlek helt perfekt, man måste kämpa lite extra för att komma till det perfekta.
 

Omdöme: Boken var helt klart läsvärd! Jag tror de flesta av er alla bokbloggare har läst den, men om det är någon annan som inte har det, så läs den! Men läs Stephanie Perkins första bok först, för den är enligt mig, mycket bättre! Ett stort plus med denna bok är att hon tar med mycket av gay-community, och hon pratar mycket om förutfattade meningar då det kommer till homosexuella personer, främst män. Vilket jag tycker är jätte bra! Mer YA böcker med homosexuella karaktärer i dom, så tycker jag! Men boken var söt och rolig ibland, så helt klart en bra sommar bok! 


4/5 

Väldigt bra men inte en topp bok!